DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Syddansk samarbejde om at få patienter ud af spiseforstyrrelse

KORT NYT25. APR 2021 9.30

SYDDANMARK / SØNDERBORG: Patienter med spiseforstyrrelse modtager ofte behandling i både kommunalt og regionalt regi, men mange steder findes der ikke noget samarbejde mellem de to. Det har Sønderborg og Region Syddanmark gjort noget ved med et tværgående team, oplyser kommunen.

Her deltager medarbejdere fra både regionen og kommunen i samtaler med patienten og pårørende. Det giver et fælles sprog og en fælles forståelse omkring den enkelte patient. I Sønderborg Kommune er 30 borgere tilknyttet teamet. I praksis er det regionen, som står for behandlingen, mens støtten til at lære at mestre hverdagen findes i kommunens socialpsykiatri. Kommunen vil gerne inspirere andre, fortæller Sussie Slumstrup, der er speciallæge i Børne- og Ungdomspsykiatri Sydjylland.

- Den samarbejdsmodel, vi har udviklet med Sønderborg Kommune, vil vi meget gerne udbrede til andre kommuner. Rammerne for samarbejdet er godt defineret, og vi har jævnligt fælles netværksmøder. Derudover har vi en god kontakt, og kender efterhånden hinanden godt. Det giver en smidighed for eksempel i forhold til lige at ringe til hinanden. Vores samarbejde giver bedre tryghed og kvalitet for både patienter og pårørende, siger Sussie Slumstrup.

ibs