dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
DK Debat

Region Sjælland står til at mangle mindst 70 ambulancereddere

KORT NYT12. SEP 2023 15.15

SJÆLLAND: Når Region Sjællands nye ambulanceselskab Ambulance Sjælland om cirka fem måneder overtager en del af Falcks opgaver, vurderer regionen, at de kommer til at mangle 70-80 ambulancereddere. Ambulance Sjælland skal overtage driften på Lolland og Falster samt en række sjællandske kommune, det skriver TV2 Øst.

Redderne i Falck har tidligere rettet kritik mod Ambulance Sjælland, da de ville gå betragteligt ned i løn. Der er henover sommeren indgået nye aftaler med FOA, der skulle imødekomme kritikken. Benny Jørgensen, direktør for Præhospitalt Center, fortæller til mediet, at den nye aftale, har fået falckredderne til at se mere positivt på job i Ambulance Sjælland.

Der har tidligere været længere udrykningstider i regionen, som er blevet forklaret med, at der har været personalemanglel. I perioden fra februar 2022 til og med januar 2023, nåede 1892 ambulancer i regionen ikke frem til tiden. Ifølge Benny Jørgensen mangler Falck i dag cirka 40-50 mand. 

apo

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.