
SYDDANMARK: Fra 1. april skal alle borgere i regionenen ringe til et akutnummer, inden de møder op på en skadestue eller skadeklinik. Mellem kl. 8 og 16 er det en sygeplejerske, der tager akuttelefonen. Resten af tiden er det en læge. Dermed ligger regionen sig lidt midt imellem Region Midtjylland, hvor der altid er læger, som tager telefonen, og Region Hovedstaden, som har valgt at lade specialuddannede sygeplejerske, der besvarer borgernes opkald.
Region Syddanmark forventer, at antallet af patienter på skadestuen vil falde med 25-30 pct i forhold til i dag. Afdelingschef Helene Vestergaard forklarer, at de forventer et fald, fordi flere skal benytte telefonen.
- Flere borgere vil få et godt råd fra sygeplejersken eller lægen. Og nogle vil blive henvist til at tage til egen læge i stedet for at tage på skadestuen. Det vil mindske antallet af patienter på skadestuen, siger Helene Vestergaard til DR Fyn.
- Vi håber, at borgerne kommer til at opleve dét, at de får en tid på skadestuen eller i Lægevagten som noget positivt, og vi regner med, at borgernes kommer til at tilbringe mindre tid i venteværelset, når de får en vejledende tid. Så kan de bruge tiden derhjemme i stedet, siger Poul-Erik Svendsen (S), der er formand for regionens sundhedsudvalg.
Regionen regner med, at den nye skadestue-telefon skal tage imod cirka 200.000 opkald om året. Det svarer til det antal, der i dag dukker uanmeldt op på skadestuen.
Region Syddanmarks servicemål for Læge- og Skadevagten.
- Otte ud af 10 patienter (80 pct) skal komme igennem på telefonen indenfor to minutter.
- 85 pct skal komme til indenfor tre minutter.
- 90 pct skal komme igennem indenfor fem minutter.
kil
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.