HOVEDSTADEN: Syge i hovedstadsområdet blæser i vid udstrækning på den nye akuttelefon og opsøger regionens skadestuer uden at ringe i forvejen. Dermed bidrager telefonen ikke til at lette patientpresset på de ventetidsplagede skadestuer, som politikerne i Region Hovedstaden ellers havde håbet på, og derfor skal der nu gennemføres endnu en oplysningskampagne for at få flere til at bruge akuttelefonen, skriver Berlingske.
Siden januar i år har særligt uddannede sygeplejersker siddet klar ved telefonerne for at rådgive patienter om, hvorvidt deres helbredsproblem bedst kan behandles af egen læge/vagtlæge, på skadestuen, eller om de selv kan håndtere problemet med 'egenomsorg' efter vejledning i telefonen.
- Jeg har svært ved at forstå, at folk ønsker at tage til en skadestue, hvor de risikerer at komme til at vente nogle timer på at få behandlet en banal lidelse frem for at ringe til akuttelefonen for at få råd om, hvad de eventuelt selv kan gøre, eller få at vide, hvor der er kortest ventetid. Men folk skal lære at bruge den. Det er kun et spørgsmål om tid, før den er indarbejdet, og folk vil føle, at det er et supergodt tilbud, siger formand for kvalitetsudvalget Kirsten Lee (R).
bi
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.