dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
DK Debat

Skuffede Gødstrup-læger: Ledelse vil skære i bemanding på akutafdeling

Læger på akutafdeling står skuffede tilbage efter møde med hospitalsledelse. Ledelsen vil ikke i medierne drøfte løsningsmuligheder for den pressede afdeling.
19. JAN 2023 13.00

MIDTJYLLAND: Der skal skæres i lægebemandingen på akutafdelingen på Regionshospitalet Gødstrup. Det er i al fald lægernes konklusion efter et møde onsdag med sygehusledelsen. Det skriver Herning Folkeblad torsdag.

- Det, der ligger på bordet efter mødet, er en reduktion i lægebemandingen. Vores bekymring har hele tiden været patienternes sikkerhed, så du må spørge hospitalsledelsen om, hvorfor de synes, det er en god idé med en lavere bemanding, siger lægernes talsmand Anders Brøns Møllekær til avisen.

- De er optaget af at få de økonomiske rammer til at hænge sammen, men at konsekvensen skal være en reduktion i vagter, synes vi er bekymrende, siger Anders Brøns Møllekær.

Ledelse afviser dødsfald

I en pressemeddelelse skriver hospitalsledelsen, at der ikke findes dokumentation for, at patienter er døde i venteværelset, mens de ventede på at blive tilset af en læge. 

Trods det siger Anders Brøns Møllekær til avisen:

- Vi har afleveret skriftlig og mundtlig dokumentation for, at der har siddet patienter i venteværelset i livstruende tilstande og ventet for længe, så det i enkelte tilfælde har haft dødelig udgang, mens flere andre er blevet reddet på målstregen.

Lægefaglig direktør Jens Friis Bak ønsker af hensyn til den interne proces ikke at gå i detaljer med ledelsens forslag, men skriver følgende til Herning Folkeblad:

"Der er en forhandling i gang om forskellige løsningsmuligheder, som vi ikke kan drøfte i medierne. Der er planer om at styrke lægebemandingen i spidsbelastede situationer, hvilket er i modstrid til det, du refererer."

cwa

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.