dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
DK Debat

Ny arbejdstidsaftale for ambulancepersonalet er på plads

Arbejdsaftalen følger af overenskomsten mellem Danske Regioner og FOA.

I forbindelse med de netop overståede overenskomstforhandlinger mellem Danske Regioner og FOA har parterne indgået en ny selvstændig arbejdstidsaftale for ambulancepersonalet, oplyser FOA. 

Formand for Teknik- og Servicesektoren, FOA Thomas Brücker fremhæver bl.a., at der i aftalen er lagt en beskyttelse ind af den maksimale arbejdstid på døgnvagt, så timer ud over de 12 effektive timer honoreres én til tre.

- Det er en forbedring, der kan mærkes for den enkelte, og forhåbentlig giver den også arbejdsgiverne anledning til at tænke sig ekstra om, når de planlægger arbejdet, mener Thomas Brücker. 

Der også enighed om, at der bør være to pauser på 12 timers-vagterne, og at der skal ses på hvilefaciliteter på stationerne.

Danske Regioner fremhæver i sin udmelding om de nye toårige overenskomster med FOA de mere fleksible arbejdstidsregler for ambulancepersonalet, der kan give større variation i arbejdsopgaverne og en bedre planlægning.

Ud over arbejdstidsaftalen rummer den nye overenskomst grundlønsstigninger oven i de generelle lønstigninger på 6,5 pct. Og parterne er enige om, at særydelser for arbejde aften, nat og weekend skal have et stort løft.

- Vi arbejder stadigvæk med tallene, men det er min forventning, at vi taler om et løft på mellem 20 og 30 procent. De tal har vi lagt fast til september, og de kommer til at træde i kraft til april næste år. Men det er virkelig et løft, der kan mærkes, siger Thomas Brücker.

cwa

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.