dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
DK Debat
Aftale om overenskomst på sundhedsområdet er i hus
Danske Regioner afholder pressemøde mandag kl. 9.45 i Regionernes Hus, som ses på billedet.
Foto: Anne Mette Ehlers

Aftale om overenskomst på sundhedsområdet er i hus

Regionerne og Sundhedskartellet har indgået overenskomstaftale. Danske Regioner afholder mandag formiddag pressemøde i Regionernes Hus i København.

Mandag morgen er en af brikkerne i puslespillet om de offentlige overenskomster for de kommende to år faldet på plads.

Danske Regioner fortæller i en pressemeddelelse, at man har indgået en overenskomstaftale med Sundhedskartellet, der repræsenterer otte organisationer på sundhedsområdet, herunder sygeplejerskerne.

Aftalen præsenteres 9.45 på et kort pressemøde i Regionernes Hus i København. Her vil Heino Knudsen (S), der er formand for Regionernes Lønnings- og Takstnævn, og Dorthe Boe Danbjørg, der er formand for Sundhedskartellet, fortælle om indholdet af aftalen.

Regionerne og lønmodtagerorganisationerne blev i sidste uge enige om en samlet økonomisk ramme for lønstigninger og forbedrede arbejdsvilkår på 8,8 procent i den kommende overenskomstperiode.

Her blev der blandt andet afsat en såkaldt organisationspulje på to procent til forhandlingerne om de enkelte faggruppers individuelle vilkår, og det er dem, som Sundhedskartellet og regionerne har forhandlet om i weekenden.

Sundhedskartellet omfatter 90.000 medlemmer og tæller foruden sygeplejerskerne blandt andet også tandplejere, fodterapeuter, bioanalytikere og radiografer både på det kommunale og regionale område.


/ritzau/

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.