DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

475 nye smittede:
Alle kommuner har nu incidens under 200

Endnu et sogn kan genåbne, og 15 kommuner er under bekymringsgrænsen.
10. JUN 2021 14.45
TEMA: Corona

Det går fortsat den rigtige vej med coronasmitten.

I dag har samtlige kommuner en incidens under 200, og det er første gang siden efteråret, det er sket.

Værst ser det fortsat ud i Aalborg, hvor incidensens dog er faldet til 191, efterfulgt af Randers, Rødovre, Dragør og København.

Samtidig er ikke færre end 15 kommuner nu nået under bekymringsgrænsen på incidens 20. Det gælder Læsø, Ærø, Samsø, Langeland og Fanø, som alle har været uden nysmittede den seneste uge, samt Lolland, Lemvig, Faaborg-Midtfyn, Odder, Aabenraa, Vordingborg, Middelfart, Tønder, Sønderborg og Struer.

Høsterkøb genåbner

Høsterkøb Sogn i Rudersdal får lov at genåbne fredag morgen. Fire sogne er fortsat lukket, nemlig Givskud i Vejle og Budolfi, Vor Frelsers og Vor Frue i Aalborg. Sidstnævnte kan dog se frem til at genåbne lørdag, medmindre smitten pludselig stiger voldsomt igen.

475 personer er testet positiv det seneste døgn ud af godt 107.000 test. Det giver en smitteprocent på 0,44.

Antallet af indlagte er i dag nået ned på 120 personer eller nøjagtig det samme som 24. oktober, hvor tallet senest var så lavt. 27 af de indlagte er på intensiv, heraf 16 i respirator.

Der har været to nye coronarelaterede dødsfald.

Næste aldersgrupper indkaldes snart 

For tredje dag i træk er der onsdag givet over 75.000 vaccinestik. 2.550.918 personer eller 43,6 pct. af befolkningen har nu fået første stik, og 24,6 pct. er færdigvaccinerede. 

Alle vaccinationer foregår med enten Pfizer/Biontech eller Moderna, og formentlig når den tyske CureVac ikke at blive klar og godkendt så hurtigt, at den kommer til at spille nogen rolle i det danske vaccinationsprogram, sagde Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen, på et pressemøde i eftermiddag.

Han tilføjede, at den næstsidste målgruppe i vaccinationsprogrammet vil blive indkaldt i næste uge. Det gælder de 25-29-årige og de 35-39-årige.

- Så står den sidste gruppe - de 30-34-årige tilbage. Men jeg tror, at vi også kan invitere nogle af dem ind, inden vi går på sommerferie. Vi er langt med udrulningen af vaccinerne, siger Brostrøm.