dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
DK Debat

4.000 reddere har fået ny overenskomst

Landets godt 4.000 privatansatte reddere kan se frem til en lønstigning på mindst 3.300 kroner om måneden med ny toårig overenskomst.
15. MAR 2023 11.45

Ny toårig overenskomst for 4.000 reddere er faldet på plads, skriver Fagbladet 3F.

Redderne får samme stigning i timelønnen som resten af det såkaldte normallønsområde. Det betyder 11,75 kroner mere i timen over de næste to år.

Den nye overenskomst dækker reddere ansat ved Falck og ambulancetjenesten PreMed. Aftalen med ambulancetjenesten Responce forhandles senere, men forventes at ligne.

- Jeg er meget tilfreds med, at vi med disse lønstigninger kan forvente at indhente den løn, som inflationen har spist, og samtidig sikre reallønnen for de kommende år. Det er nogle solide lønstigninger, redderne kommer til at få, siger Flemming Overgaard, forhandlingssekretær i 3F Transport og chefforhandler på redderoverenskomsten.

Reddere har en række forskellige ansættelsesformer fra autoreddere over ambulanceassistenter til behandlere og paramedicinere. Derfor slår aftalen lønmæssigt forskelligt igennem afhængig af tillæg og arbejdstider.

Et andet stort emne ved forhandlingsbordet var den såkaldte 48-timers regel. I dag er det ved lov bestemt, at man ikke må arbejde mere end 48 timer om ugen.

Med overenskomstfornyelsen er det aftalt, at 3F Transport og Dansk Erhverv vil ansøge om, at lovgivningen bliver ændret, så den enkelte redder fremover kan vælge at arbejde mere end 48 timer om ugen uden at bryde loven, som mange gør det i dag, fordi rådighedsvagter også tæller med.

cwa
 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.