DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

1.012 nye smittede - Brøndby, Billund og Hørsholm topper

Udviklingen fortsætter: Flere bliver smittet, og færre er indlagt.
6. MAJ 2021 14.45
TEMA: Corona

Dagens coronatal fra Statens Serum Institut ligner mønstret fra de seneste dage: Antallet af nye smittede stiger, mens antallet af indlagte falder.

Det seneste døgn byder på 1.012 nye smittede, hvilket er det højeste antal for et døgn siden 14. januar. Positivprocenten er 0,54, hvilket også er en lille stigning. Det er især de 20-29-årige og i lidt mindre grad de 10-19-årige, der er testet positiv den seneste uge. 

Døgnet har budt på bare 17 nye indlæggelser, og fraregnet udskrivninger og et enkelt coronadødsfald falder antallet af indlagte til nu 156 - det laveste antal i over et halvt år.

Der er 34 på intensiv, heraf 20 i respirator. Det er på niveau med den seneste uges tid.

Billund ned, Hørsholm op

Incidensen for den seneste uge er faldet i Billund til samme niveau som Brøndby, nemlig 175. I Hørsholm er den til gengæld steget, så kommunen nu har landets tredjehøjeste incidens. På de følgende pladser kommer Høje-Taastrup, Gentofte og København.

Nogle af de daglige oversigter fra SSI er forsinket i dag, det gælder blandt andet oplysninger om, hvilke kommuner der er i risiko for nedlukning, og hvilke sogne der er lukket ned. 

38 kommuner har nu en incidens over 100, mens det for en uge siden gjaldt 30 kommuner. Dengang var ti kommuner under bekymringsgrænsen på 20, i dag gælder det otte kommuner, nemlig Læsø, Ærø, Fanø, Sønderborg, Nyborg, Kerteminde, Nordfyn og Langeland.

Foruden de 187.203 pcr-test, som indgår i dagens tal, er der taget næsten 370.000 kviktest det seneste døgn. De positive herfra tæller ikke med i antal smittede, da der skal en pcr-test til at give et sikkert resultat.

Der er nu 1.415.117 personer i Danmark eller 24,2 pct. af befolkningen, der er påbegyndt vaccine. Heraf er 740.184 eller 12,7 pct. færdigvaccineret.

92 pct. af dem er vaccineret med Pfizer Biontech, mens 7,9 pct. har fået Moderna og kun 0,1 pct. nåede at få andet stik AstraZeneca, før vaccinen blev pillet af vaccinationsprogrammet.