dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
doi
Foto ©Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Guldvindere ved VM for kokke fejres på Københavns Rådhus
Foto ©Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

FAKTA: Sådan kvalificerer man sig til Bocuse d'Or

27. JAN 2025 5.15

Den internationale kokkekonkurrence Bocuse d'Or indebærer både en udvælgelse på national og kontinental plan.

Mandag skal Danmark i aktion ved Bocuse d'Or, som er en international kokkekonkurrence.

Sammen med sit hold skal den danske kok Sebastian Holberg Svendsgaard, som har arbejdet på restauranter som Geranium og Babette, i løbet af mere end fem timer tilberede retter, som skal serveres for et stort dommerpanel.

Læs mere om konkurrencen her:

* Det var den franske kok Paul Bocuse, der stifede den prestigefyldte kokkekonkurrence Bocuse d'Or i 1987.

* Konkurrencen har både en national, en kontinental og en international del.

* Først udvælger 60 lande hver en kandidat, der repræsenterer landet i konkurrencen.

* Herefter afholdes internationale Bocuse d'Or-konkurrencer i henholdsvis Europa, Amerika, Asien og Stillehavsområdet og Afrika.

* 24 lande kvalificerer sig herefter til Bocuse d'Or-finalen, som altid afholdes i Paul Bocuses fødeby, Lyon i Frankrig. Finalen afholdes hver andet år.

* Den europæiske del af konkurrencen blev i år afholdt i Trondheim i Norge, hvor årets danske kandidat, Sebastian Holberg Svendsgaard, vandt guld.

* Ved konkurrencen tilbereder et hold - bestående af en kok, ungkok, også kaldt commis, og en coach - en tallerkenservering og en fadservering fra bunden på 5 timer og 35 minutter.

* Tallerkenretten skal afspejle kandidaternes nationale madkultur og skal serveres på konkurrencens officielle tallerkener.

* Et dommerpanel på 12 dommere skal herefter vurdere retterne. Der gives blandt andet point for smag, teknik, råvareforståelse, begrænsning af madspild og køkkenrutiner.

* Bocuse d'Or er en mulighed for de nationale hold til at placere deres lands kokkekunst på landkortet.

* I de seneste år har Danmark placeret sig i toppen af konkurrencen. I 2023 vandt Brian Mark Hansen guld for Danmark. Det samme gjorde Kenneth Toft-Hansen i 2019 og Rasmus Kofoed i 2011.

* Ronni Mortensen vandt sølv for Danmark i 2021, og Jeppe Foldager vandt sølv i 2013. Rasmus Kofoed vandt desuden bronze og sølv i henholdsvis 2005 og 2007.

Kilde: Bocuse d'Or Danmark.

/ritzau/

Fra forsiden:

GDPR