VEJLE: Resiliens. Det er et ord, som får større og større betydning i mange kommuner. Især Vejle har taget det til sig, blandt andet som den eneste danske del af netværket '100 Resilient Cities'. Og nu får ordet også betydning for maden, oplyser kommunen.
Vejle vil med nye samarbejdsformer gøre maden bedre for de mange borgere, hvis måltider kommunen har ansvaret for. Derfor er blandt andet 60 medarbejdere, der alle er i berøring med brugerne af kommunens madtilbud på senior-, handicap- og ældreområdet, på kursus i madlavning hos Michelin-kokken, Per Mandrup. Det skal være med til at gøre maden til mere end bare mad, men en totaloplevelse. Kursisterne lærer blandt andet 'at lave mad, som appellerer til alle vores sanser'.
- I de senere år er der forsket rigtig meget i mad, og hvilken betydning mad har for det enkelte menneske. Mad er jo ikke kun noget, vi spiser for at holde os i live. Mad er noget, vi samles om. Den viden går vi sammen om at bruge og målretter maden mod de grupper, som har brug for hjælp, støtte og vejledning, og som Vejle Kommune yder service overfor, siger Anne Mette Lund, Vejles velfærdsdirektør.
ibs
Læs mere hos Vejle Kommune.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.