dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
DK Debat

Tech skal få nye grupper til at vælge sosu-uddannelsen

KORT NYT21. DEC 2022 15.40

ODENSE: En ny sosu-uddannelse i Odense, digitech, skal få flere og nye grupper til at vælge at læse til social- og sundhedsmedarbejder, skriver TV2 Fyn

Eleverne bliver uddannet i pleje og omsorg inden for den traditionelle social- og sundhedsuddannelse, men derudover lærer de om den nyeste viden inden for velfærdsteknologi og digitalisering. I 2022 har der været 22 elever på digitech-linjen, og foreløbig starter 32 elever, når næste hold begynder på uddannelsen i 2023.

- Man skal også være kritisk i brugen af teknologi. Eleverne skal analysere, hvornår det er et menneske, og hvornår er det teknologien, der giver mening. Vi skal huske det menneskelige, siger Stina Davidsen-Nielsen, der er underviser på den nye uddannelse, til TV2 Fyn.

rmn

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.