dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
DK Debat

Syddanmark politianmelder ligeledes borgere i Ozempic-sag

KORT NYT6. FEB 2024 13.15

SYDDANMARK: Tre borgere, der har indløst recepter med usædvanligt store doser Ozempic, bliver nu politianmeldt af Region Syddanmark. Det oplyser regionen i en pressemeddelelse. Derudover bliver 44 sager om ordinering af Ozempic sendt til Styrelsen for Patientsikkerhed til nærmere undersøgelse.

I sidste uge gjorde de øvrige fire regioner det samme. Hovedstaden har politianmeldt 20 borgere, Sjælland tre, Nordjylland én og Midtjylland seks borgere. I alt har de fire øvrige regioner ligeledes sendt 214 sager til Styrelsen for Patientsikkerhed.

Region Syddanmark har gennemgået sagerne ud fra samme metode som de øvrige regioner. Alle har sat grænsen for politianmeldelserne ved patienter, der har hentet Ozempic til mere end tre års forbrug på et år. Regionernes tilskud til diabetesmedicinen Ozempic var rekordhøjt sidste år. Danske Regioner oplyser, at regionerne i 2023 samlet set har brugt 1,4 milliarder kroner på medicinen, der sidste år blev populær for sin slankende effekt.

lal

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.