dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
DK Debat

Forbrugeres betalingsvillighed for vægttabsmidler overrasker

KORT NYT5. FEB 2024 6.34

Novo-topchef Lars Fruergaard Jørgensen er overrasket over, at europæiske forbrugere har været så villige til selv at betale for vægttabsmedicin. Det siger han i et interview med det britiske erhvervsmedie Financial Times. Han siger, at Novo Nordisk har oplevet en "meget høj villighed" fra europæerne til at betale for vægttabsmedicin ud af egen lomme.

Det offentliges tilskud til diabetesmedicinen Ozempic, som indeholder det samme aktive stof som i vægttabsmidlet Wegovy, eksploderede sidste år. Modsat Ozempic kan patienter ikke få tilskud til Wegovy. I sidste uge politianmeldte fire regioner i alt 29 borgere for mistanke om svindel med Ozempic, som regionerne forventer samlet set at have brugt 1,4 mia. kr. på i 2023.

Novo Nordisk har i øjeblikket to vægttabsmidler på markedet - Wegovy og det ældre Saxenda. I 2023 solgte Novo Nordisk Wegovy for over 31 milliarder kroner, hvilket var mere end fem gange så meget som året før. Dermed bidrog salget pænt til medicinalvirksomhedens samlede omsætning på 232 milliarder kroner. Det er dog fortsat salget af diabetesmidlet Ozempic, der fylder mest.

lal/Ritzau

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.