DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Smitteprocenten falder stadig, men britisk variant breder sig

For sjette dag i træk er der under 900 smittede. De unge smittes ikke længere mest.
20. JAN 2021 14.50
TEMA: Corona

Kun 0,8 pct. af de personer, som det seneste døgn har fået testsvar, var smittede. Helt præcis 886 ud af de godt 111.000 test.

Det er den laveste smitteprocent siden starten af oktober. Samtidig er det sjette dag i træk, at under 900 personer er smittet. Til sammenligning var antallet midt i december helt oppe over 4.000 i døgnet.

Men mens smitten er på tilbagetog, er der fremmarch for den særligt smitsomme britiske variant, som er steget til 383 tilfælde. Mandag, hvor den senest blev opgjort, var der 318.

Antallet af indlagte falder igen i dag, nu til 771, et fald på 21. 132 af de indlagte ligger på intensiv, heraf 88 i respirator. 

Der er registreret 35 nye dødsfald.

Blandt kommunerne er situationen ret uændret: Ishøj, Fredensborg, Høje-Taastrup, Brødby og Albertslund er stadig hårdest ramt, mens Fanø, Samsø og Læsø har været uden smitte den seneste uge.

Ifølge Thorkild Sørensen, professor emeritus i epidemiologi på Københavns Universitet, mangler man fortsat at se effekterne af de strikse restriktioner i antallet af indlæggelser og dødsfald.

Hans bud er, at der vil gå nogle uger endnu, før man vil kunne se et fald i antallet af indlæggelser. Derefter vil der gå yderligere nogle uger, før der vil kunne komme et fald i antallet af dødsfald. Men der er stor usikkerhed forbundet med buddet, siger han til Ritzau.

- Det skyldes, at der er en meget betydelig usikkerhed i den tid, der går fra, at man bliver konstateret smittet, til at man bliver syg og bliver så syg, at man skal på hospitalet og derefter meget ulykkeligt kan ende med at dø med sygdommen, selv om man ligger på hospitalet, siger Thorkild Sørensen.

Flest midaldrende

Nedlukningen af skoler og uddannelsesinstitutioner har haft en synlig effekt på aldersfordelingen blandt de smittede. Hvor de unge tidligere dominerede, var det i sidste uge flest mennesker i 50'erne, der blev testet positiv.

Denne graf viser aldersfordelingen for hele coronaperioden:

Denne graf viser fordelingen den seneste uge: