DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Smitteopsporing ligger langt fra måltal på 3.000 om dagen
Foto: Mette Mørk, Jysk Fynske Medier, Ritzau Scanpix

Smitteopsporing ligger langt fra måltal på 3.000 om dagen

I hele december er det ikke én dag lykkedes at nå 3.000 smittede.
23. DEC 2020 6.31
TEMA: Corona

Et mål om, at enheden til smitteopsporing af personer med coronavirus i december skulle være i stand til at nå 3.000 smittede om dagen, bliver slet ikke opfyldt, skriver Berlingske. I december har smitteopsporingsenheden ikke på nogen dage talt med 3.000 smittede, viser en opgørelse, avisen har fået indsigt i.

Eksempelvis nåede opsporingen 1.568 personer torsdag i sidste uge. Onsdag var tallet 1.757. Styrelsen for Patientsikkerhed siger dog, at man nogle dage når over 3.000, hvis man medregner ubesvarede opkald.

Opsporingsindsatsen møder kritik fra flere fagfolk. Joachim Hoffmann-Petersen, overlæge og formand for Dansk Selskab for Anæstesiologi og Intensiv Medicin, kalder det håbløst.

- Det er jo håbløst. Så tror da pokker, at vi ikke kan få kontrol med smittetallet. Vi er jo nødt til at få fat i de smittede hurtigt, siger han til Berlingske.

Halter bagefter

Der skal oprustes på mandskabsfronten, mener Eskild Petersen, adjungeret professor på Institut for Klinisk Medicin ved Aarhus Universitet og tidligere overlæge ved Aarhus Universitetshospital i Skejby.

- Jeg forstår ikke, at man ikke har øget smitteopsporingen i samme takt, som man har øget testkapaciteten. Der er kun én ting at sige: Ansæt nogle flere. Vi kunne i marts teste 5.000 om dagen, og nu nærmer vi os 200.000 om dagen. Det er en 40-dobling, men vi halter stadig efter i smitteopsporingen, siger han til Berlingske.

Styrelsen for Patientsikkerhed meldte i sidste uge ud, at man ville styrke bemandingen i smitteopsporingsenheden med 800 ansatte. Det vil bringe kapaciteten op på 1.300. Med forøgelsen følger dog også en ny målsætning om, at smitteopsporingen skal håndtere 5.000 smittede om dagen.

Smitteopsporingen er af sundhedsminister Magnus Heunicke (S) blevet udråbt som et vigtigt tiltag for at inddæmme smittespredningen med coronavirus, hvor tallene har været opadgående i det meste af december. Det har ikke været muligt for Berlingske at få et interview med ministeren.

Ritzau