dknyt
dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Små og grå synger sammen gennem VR i Holstebro

HOLSTEBRO: Ældre, som under corona har været udsat for begrænsninger og restriktioner, kan snart få en smule virkelighed lidt nærmere. Kommunen vil med videooptagelser og VR-briller genskabe musikalske stunder mellem dagplejebørn og demensramte plejehjembeboere på Plejecenter Thorshøj i Holstebro.

Pædagogstuderende på VIA i Holstebro står for optagelserne, og der er købt tre sæt VR-briller og optageudstyr. Optagelserne skal filmes på plejecentret og også bruges til at se, hvilke muligheder der ligger i at bruge VR-teknologi i mødet mellem generationer.

  • Projektet hedder "De små synger med de grå - generationsmøde", som er del af Kulturaftalen 2020-2024 for KFUM og KFUK's "musikalske legehus" Tante Andantes Hus i Lemvig
  • Kulturaftalen, der er støttet af Kulturministeriet og otte midt- og vestjyske kommuner, går ud på at besøge plejecentre og kirker med vuggestue- eller dagplejebørn. Hvert sted besøges otte gange med sang, leg og sanseoplevelser
  • Efter et års opstart og ideudvikling fra Tante Andantes Hus i samarbejde med VIA i Holstebro er det planen, at de musikalske tilbud kan fortsætte på lokale hænder.

Kilde: Holstebro Kommune

ibs