dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
DK Debat
Region Syddanmark henter direktør til ny præhospital direktion
Rolf Dalsgaard Johansen kommer fra en stilling som direktør for Voksen og Sundhed i Haderslev Kommune.
Foto: Haderslev Kommune

Region Syddanmark henter direktør til ny præhospital direktion

Rolf Dalsgaard Johansen forlader direktørjob i Haderslev Kommune.

SYDDANMARK: Region Syddanmark ansætter pr. 1. august Rolf Dalsgaard Johansen som ny præhospitaldirektør.

Han skal stå i spidsen for styrkelsen af hele det præhospitale område, som nu får sin egen direktion. Rolf Dalsgaard Johansen er 49 år og kommer fra en stilling som direktør for Social og Sundhed i Haderslev Kommune.

I sit nye job får Rolf Dalsgaard Johansen ansvaret for det præhospitale område i Region Syddanmark sammen med en lægelig chef, som bliver ansat senere på året. Region Syddanmarks koncerndirektør Jørgen Bjelskou siger:

- Rolf kommer med en solid erfaring fra sundhedsområdet i det kommunale. Det er en stor styrke, at han kan hjælpe med at skabe de vigtige sammenhænge på tværs af regionen og kommunerne. Den præhospitale indsats skal i endnu højere grad understøtte det nære sundhedsvæsen og mere behandling hjemme hos patienterne. Jeg har stor tillid til, at Rolf og hele vores nye direktion kommer til at bidrage endnu mere til den sammenhæng, der er så vigtig imellem vores sektorer.

Rolf Dalsgaard Johansen har før direktørstillingen i Haderslev Kommune været Voksen- og Sundhedschef i Fredericia Kommune og Stabschef i Velfærdsforvaltningen i Vejle Kommune. 

Han har en cand.merc. i organisation og strategi fra Aalborg Universitet og Master i Business Administration fra Aarhus Universitet. 

Det præhospitale område i Region Syddanmark

For at være bedst muligt rustet til den transformation, som sundhedsvæsenet står over for med flere ældre, flere med kroniske sygdomme og flere med mere end én sygdom, er der behov for at gøre det præhospitale område i Region Syddanmark mere robust.

Den nye organisation kommer til at bestå af en præhospital direktør, som refererer til koncerndirektør Jørgen Bjelskou, og en lægelig chef, som refererer til den præhospitale direktør.

Det er planen, at den nye organisation skal være på plads og i drift i starten af 2025.

Med en ny organisering vil det præhospitale område i Region Syddanmark have ca. 850 fastansatte medarbejdere, hvor hovedparten er reddere.

mar

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.