DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Positivprocent igen på kendt niveau for adskilte test-tal

Efter to uger med sammenblanding af tal for pcr-test og antigen-test er positivprocenten tilbage på en smule over det tidligere niveau.
26. MAR 2021 14.34
TEMA: Corona

På andendagen af Statens Serum Instituts tilbagevenden til adskilte opgørelser af tallene for pcr-test og antigen-test (henholdsvis hals og næse) er også positivprocenten vendt tilbage til niveauet fra før sammenslaget af opgørelen af de to testtyper.

De mellemliggende to uger lå positivprocenten generelt mellem 0,20 pct. og 0,30 pct., mens den før da hovedsagelig lå mellem 0,30 pct. og 0,40 pct. Efter tilbagerulningen har positivprocenten udvist værdier på i går 0,43 pct. og i dag 0,45 pct. Altså ikke nogen nævneværdig stigning, men en tilbagevenden til en smule over det tidligere niveau.

Antallet af indlagte coronasmittede er da også lidt lavere i dag med 207 på sygehus mod 214 i går. Antallet af coronapatienter på intensiv afdeling er faldet til 40 fra 44 i går, med 26 i respirator mod 29 i går.

Yderligere to dødsfald er registreret, begge i onsdags som dermed er oppe på syv dødsfald indenfor samme døgn, det højeste antal i en måned.

14 kommuner holder sig under bekymringsgrænsen med en incidens under 20 smittede pr. 100.000 indbyggere. To ligger over 300 (Ishøj og Brøndby) og tre over 200 (Ballerup, Høje-Taastrup og Vallensbæk).