dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
DK Debat

Region Midtjylland:
Overlæge kalder ansættelsesstop for "symbolpolitik"

På bare én uge var der 45 anøgninger om dispensation til at ansætte sygeplejersker og radiografer på Aarhus Universitetshospital.
9. NOV 2023 15.15

MIDTJYLLAND: I sidste måned indførte tre af landets regioner - Midtjylland, Nordjylland og Syddanmark - deltvist stop for ansættelser på grund af den pressede økonomi. I Region Midtjylland gælder det "kvalificerede ansættelsesstop" for alle stillinger frem til den 31. marts 2024.

Der er dog ifølge Dansk Sygeplejeråds midtjyske kreds på bare én uge søgt om 45 dispensationer til at ansætte nye sygeplejersker og radiografer på Aarhus Universitetshospital i Skejby, skriver TV2 Østjylland.

Det får tillidsmand for overlægerne Svend Felsby til at kalde ansættelsestoppet for "komisk":

- Når man kører sognerådspolitik i regionen, sker den slags. Det er ren symbolpolitik. Der er lavet talrige sparerunder, og det er meget begrænset, hvad der kan barberes ned, siger han til kanalen.

Konstitueret regionsdirektør Jonas Dahl sagde i forbindelse med indførelsen af ansættelsesstoppet på regionens intranet, at hospitalet fortsat skulle kunne behandle patienter og borgere, og at der fortsat skulle være et ordentligt arbejdsmilø. 

- Men vi skal tænke os grundigt om og afsøge alle muligheder, inden vi slår en stilling op, sagde han da.

cwa

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.