dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
DK Debat
Frygt for at ansættelsesstop presser medarbejdere væk fra sygehuse
Ansættelsesstop i Region Midtjylland går ud over regionens sygehuse, men der vil givetvis blive dispenseret for akutmodtagelsen, mener konstitueret regionsdirektør.
Foto: Region Midtjylland

Frygt for at ansættelsesstop presser medarbejdere væk fra sygehuse

Overlæge og tillidsmand for overlægerne på Aarhus Universitetshospital frygter, at ansættelsesstop i Region Midtjylland skaber en negativ udvikling.

MIDTJYLLAND: Det netop vedtagne ansættelsesstop i Region Midtjylland vil sætte yderligere pres på de medarbejdere, der er ansat på regionens sygehuse, mener tillidsmand for overlægerne på Aarhus Universitetshospital Svend Felsby, der ifølge TV2 Østjylland frygter for en negativ udvikling:

- Det er naturligvis et problem, for vi har et fastholdelsesproblem i forvejen. Mange kolleger rejser, fordi de synes arbejdspresset er for stort. Hvis man ikke kan erstatte dem, der rejser, med nye kolleger, er vi inde i en ond cirkel, siger han. Den konstituerede regionsdirektør Jonas Dahl anerkender, at det er en svær situation, medarbejdere og patienter bliver sat i med ansættelsesstoppet:

- Der er ingen tvivl om, at det er med bekymring, at vi ser på et kvalificeret ansættelsesstop. Men vi er bare nødt til at kigge på, at vi har et merforbrug i indeværende år på 465 mio. kr. Man kan ikke bruge penge, man ikke har i kassen, siger han til kanalen. 

Øget ventetid

Over for TV Midtvest anerkender Jonas Dahl, at ansættelsesstoppet kan føre til længere ventetider, selvom han har svært ved at pege på konkrete afdelinger og patienttyper. Og det er vigtigt fortsat at behandle akutte og livstruede patienter:

- Jeg er helt sikker på, at der vil blive dispenseret, hvis der eksempelvis mangler en læge i akutmodtagelsen. Akut sygdom behandler vi med det samme. Det har vi gjort hidtil, og det vil vi også gøre fremadrettet. Men hvis det ikke er akut sygdom, kan man godt komme til at vente en anelse længere, siger direktøren. 

Regionen meldte torsdag ud, at ansættelsesstoppet gælder for alle stillinger i regionen frem til den 31. marts 2024. Af meddelelsen fremgår det også, at de ansatte kan forberede sig på mindre uddannelse og konferencer, fx at kurser begrænses frem til den 1. august næste år.

Også i Region Nordjylland indføres såkaldt "kvalificeret" ansættelsesstop, der gælder Aalborg Universitetshospital, Regionshospital Nordjylland og den centrale administration. Direktionen kan dog dispensere fra ansættelsesstoppet, oplyste regionen torsdag til Ekstra Bladet.

I Region Syddanmark har man ifølge bladet indført et såkaldt "intelligent" ansættelsesstop, dog kun i den centrale administration i regionshuset. Det betyder, at man "nøje vurderer", om det er nødvendigt at genbesætte et job, når en medarbejder stopper, oplyser regionen.

cwa

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.