dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
DK Debat

Pressede regioner indfører delvist stop for ansættelser

Tre regioner oplyser, at de træder på bremsen for nyansættelser grundet presset økonomi.
26. OKT 2023 13.35

MIDTJYLLAND / NORDJYLLAND / SYDDANMARK: Tre af landets regioner indfører et delvist stop for ansættelser, skriver Ekstra Bladet. Det er Region Midt, Region Nordjylland og Region Syddanmark, der grundet presset økonomi træder på bremsen.

Ifølge TV2 Østjyllands oplysninger fremgår det af en meddelelse, de ansatte møder, når de går på regionens intranet, at Region Midtjylland indfører kvalificeret ansættelsesstop med virkning fra dags dato. 

Det skyldes den svære økonomiske situation, fremgår det af meddelelsen. Det er direktionen, der har besluttet at indføre ansættelsesstoppet.

- Vi skal fortsat kunne behandle borgere og patienter, vi skal fortsat kunne få vagtskemaet til at gå op, og vi skal fortsat have et sundt og ordentligt arbejdsmiljø, siger konstitueret regionsdirektør Jonas Dahl i meddelelsen.

Ansættelsesstoppet gælder for alle stillinger i regionen og frem til den 31. marts 2024. Af meddelelsen fremgår det også, at de ansatte kan forberede sig på mindre uddannelse og konferencer. 

Tre regioner

Region Midtjylland oplyser til Ekstrabladet, at stillinger, der bliver ledige i perioden, i videst muligt omfang ikke skal genbesættes, medmindre det er "afgørende for driften".

- Men vi skal tænke os grundigt om og afsøge alle muligheder, inden vi slår en stilling op, siger konstitueret regionsdirektør Jonas Dahl ifølge bladet til regionens intranet.

I Region Nordjylland indføres såkaldt "kvalificeret" ansættelsesstop, der gælder Aalborg Universitetshospital, Regionshospital Nordjylland og den centrale administration. Direktionen kan dog dispensere fra ansættelsesstoppet, oplyser regionen til bladet.

I Region Syddanmark har man ifølge bladet indført et såkaldt "intelligent" ansættelsesstop, dog kun i den centrale administration i Regionshuset. Det betyder, at man "nøje vurderer", om det er nødvendigt at genbesætte et job, når en medarbejder stopper, oplyser regionen.

Region Sjælland og Region Hovedstaden meddeler ifølge Ekstra Bladet, at de på nuværende tidspunkt ikke har lignende planer om stop for ansættelser på vej.

Regionerne har den senere tid meldt ud, at de er alvorligt presset på økonomien. Blandt andet på grund af et stigende antal behandlingskrævende ældre kombineret med stigende udgifter til medicin.


/ritzau/

Red. Rubrik og underrubrik ændret, info om tre regioner i 1.afsnit tilføjet, samt sidste halvdel af artiklen under overskriten "Tre regioner" tilføjet kl. 14.33

Fakta om ansættelsesstoppet i Region Midtjylland:

  • Stillinger, der bliver ledige, skal i videst mulige omfang ikke genbesættes.
  • Er det afgørende for driften at genbesætte stillingen med det samme, så kan der søges dispensation til opslag af stillingen hos hospitalsledelsen/et koncernledelsesmedlem, som afdelingen har reference til.
  • Ansættelse af vikarer, eller forlængelse af tidsbegrænsede ansættelser kræver også godkendelse hos hospitalsledelsen/ et koncernledelsesmedlem som afdelingen refererer til.
  • Nye stillinger, der ikke tidligere har været besat, kan som udgangspunkt ikke oprettes i perioden, medmindre det godkendes af ovennævnte.

Kilde: TV2 Østjylland

cwa

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.