dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
DK Debat

Nordjyske hospitaler har nu også behandlingsansvar på 72 timer

Region Nordjyllands hospitaler vil nu få lægefagligt behandlingsansvar i 72 timer efter udskrivelse af borgere, tilknyttet midlertidige døgnpladser.
15. MAJ 2023 13.30

NORDJYLLAND: Fremover vil den afdeling, hvor patienten bliver udskrevet fra, have behandlingsansvaret for patienten i tre døgn efter udskrivelse. Alle hospitaler i Region Nordjylland har nemlig det lægefaglige behandlingsansvar i 72 timer efter udskrivelse af borgere, tilknyttet midlertidige døgnpladser. Det oplyser regionen. 

- Det skaber en øget tryghed både for patienten og sundhedspersonalet, at de læger, som kender sygdomshistorikken og behandlingen, fortsat er inde over patientens forløb efter udskrivelse. Det handler om, at borgerne skal have den bedst mulige pleje og behandling, og den opgave løfter vi bedst i fællesskab, siger Pia Buus Pinstrup (K), formand for Udvalg for Det Nære Sundsvæsen.

Ordningen er politisk besluttet med budget 2023 og er et permanent tiltag. Efter de 72 timer vil behandlingsansvaret overgå til patientens egen læge. I første omgang gælder den for patienter, der udskrives til midlertidige døgnpladser i kommunerne, når de har været indlagt mere end 24 timer. I efteråret vil yderligere to patientgrupper også blive tilknyttet ordningen. 

I regeringens akutpakke fra februar i år blev det besluttet, at ordningen skal indføres i samtlige regioner inden årets udgang.

Forklaring - Midlertidige døgnpladser: Alle kommuner råder over et antal midlertidige døgnpladser, hvor man for en kort periode kan få genoptræning, rehabilitering, behandling m.m. Formålet med et midlertidigt døgnophold er, at man hurtigst muligt bliver i stand til at klare dig i sit eget hjem med eller uden hjælp.

hss

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.