DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Mere end 800 nye medarbejdere til smitteopsporingen

KORT NYT18. DEC 2020 6.36
TEMA: Corona

Regeringen har mandag besluttet at styrke smitteopsporingskapaciteten. Målet er, at smitteopsporingen skal kunne håndtere 5.000 nye smittede per dag. Styrelsen for Patientsikkerhed har allerede ansat omkring 150 nye medarbejdere, der i løbet af de kommende uger vil kunne bidrage til smitteopsporingen, og forventer parallelt med dette at kunne ansætte endnu flere, oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed.

Samtidig ansætter Rigspolitiet, der bistår styrelsen med smitteopsporingen, cirka 600 nye medarbejdere. Herudover vil Styrelsen for Patientklager bidrage til indsatsen ved at stille op med cirka 100 medarbejdere i løbet af de kommende uger.

Styrelsen varetager eksempelvis testrekvirering for alle nære kontakter og isolationsopkald til smittede. Hertil kommer ændringer i retningslinjerne for smitteopsporingen, som blandt andet udvider det antal nære kontakter til smittede, styrelsen tager kontakt til. Styrelsen for Patientsikkerhed har løbende holdt samtaler og har indtil nu ansat ca. 500 medarbejdere til smitteopsporingen. 

ka