DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Målsætning glipper: Mange må vente to dage på test og svar
I øjeblikket er der mindst to dages ventetid på at få en coronatest i 24 ud af 31 teststeder rundt i landet.
Foto: Helle Arensbak, Ritzau Scanpix

Målsætning glipper: Mange må vente to dage på test og svar

I størstedelen af landet skal man vente minimum to dage på test, hvis man bestiller tid på coronaprøver.dk.
4. NOV 2020 12.49
TEMA: Corona

Regeringens målsætning om, at 80 pct. skal kunne få en coronatest inden for 24 timer og svar senest dagen efter, har på det seneste ikke kunnet opfyldes. I fem ud af syv dage i sidste uge måtte 40-45 pct. vente to dage eller mere for at få svar på deres test.

Kun mandag og søndag i sidste uge blev målsætningen opfyldt, viser en opgørelse fra Statens Serum Institut (SSI). Opgørelsen dækker den del af testene, som man selv bestiller tid til på coronaprøver.dk.

Ud over lang svartid er der mindst to dages ventetid på at få en coronatest i 24 ud af de 31 teststeder rundt i landet, som har åbent hver dag.

Kviktest i forslag

Kun i Region Nordjylland er det muligt at booke tid til en test allerede samme dag. De lange ventetider forekommer i Region Midtjylland, i Region Syddanmark, i Region Sjælland undtagen Lolland og i Region Hovedstaden undtagen Bornholm.

Den seneste uge har der været stigende efterspørgsel på test, og der er blevet testet op mod 70.000 om dagen på landsplan. Dansk Erhverv opfordrer myndighederne til at vurdere de kviktest, som flere virksomheder udbyder, og som har en svartid på omkring 15 minutter.

Indtil videre har de danske sundhedsmyndigheder anbefalet befolkningen at lade sig teste i det offentlige. Blandt andet fordi der vurderes at være usikkerhed forbundet med nogle af de test, der bliver udbudt i privat regi.

Ritzau