DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Laveste antal corona-indlagte i et halvt år

Kontakttallet er igen nede på 1,0, og ti pct. er færdigvaccineret.
27. APR 2021 14.35
TEMA: Corona

Ikke siden 1. november har der været indlagt så få med covid-19, som der var i morges, da dagens tal blev indrapporteret.

172 er indlagt, heraf er de 36 på intensiv afdeling, hvilket er det laveste antal i 20 dage. Af de 36 er de 24 i respirator.

Der er registreret to nye dødsfald med covid-19, så det samlede dødstal i Danmark nu er oppe på 2.477.

Det seneste døgn er 624 personer testet positiv af de næsten 165.000, som har fået svar på en PCR-test. Det giver en positivprocent på 0,38, hvilket er på niveau med de seneste par måneder.

Stabilt smitteniveau

Kontakttallet er i dag beregnet til 1,0, oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på Twitter. Det betyder, at ti smittede i snit vil give smitten videre, og dermed er smitteniveauet uændret.

Ti pct. af danskerne er nu færdigvaccineret, mens 21,5 pct. incl. de ti pct. har fået første stik og dermed påbegyndt vaccination. 

Statens Serum Institut har igen i dag tekniske problemer, så dagens opdatering af blandt andet kommunetallene er forsinket på dashboardet.

Oversigten over, hvilke kommuner og sogne der er lukket ned eller truet af nedlukning, er dog publiceret - med forsinkelse. Den er brugt til at lave nedenstående kort, som viser den såkaldt testjusterede incidens i de enkelte kommuner.

Eneste kommune i risiko for at blive lukket ned er igen i dag Høje-Taastrup med en testjusteret incidens på 172, hvilket er lavere end i går.

Der er fortsat ni sogne rundt om i landet, som er lukket ned.