dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
DK Debat

Kun få kræftpatienter vælger behandling i udlandet

KORT NYT20. NOV 2023 10.35

Kun fire kræftpatienter er rejst til udlandet for at få kræftbehandling, siden DR i foråret afslørede, at der var livstruende ventetider på kræftoperationer flere steder i Danmark, og at patienter var blevet fejlinformeret om deres ret til i stedet at blive behandlet i udlandet. Det skriver DR efter en rundspørge til regionerne.

De har ikke tal på, hvor mange der er blevet tilbudt behandling i udlandet. Men ifølge Danske Regioner foretrækker de fleste en mindre overskridelse af tidsfristen frem for at skulle flytte til et andet hospital. En patient, som tog imod tilbuddet, beskriver det som meget besværligt på grund af praktiske og sproglige problemer.

Hun mener, at regionerne burde betale for at få en ledsager med, og sundhedsøkonom Jes Søgaard bakker hende op. Det er kun de allerstærkeste, der kan tage imod tilbuddet, som det er nu, mener han.

ak

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.