DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

I fire kommuner genåbner liberale erhverv mandag

De liberale erhverv i Brøndby, Halsnæs, Fredensborg og Gladsaxe kommuner kan igen åbne fra på mandag. Nedlukningen gælder fortsat i Ishøj.

De liberale erhverv som frisører og massører får lov at genåbne fra på mandag i Brøndby, Halsnæs, Fredensborg og Gladsaxe. Det oplyser Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

I øjeblikket er de liberale erhverv lukket i fem af landets kommuner på grund af et højt smitteniveau, men da det er gået den rigtige vej på det seneste, får fire kommuner lov at genåbne.

- Rigtig mange erhvervsdrivende har sukket efter at åbne dørene op for deres kunder igen, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S).

- Derfor er jeg rigtig glad for, at vi nu kan fortsætte genåbningen i 97 ud af 98 kommuner.

- Udviklingen bekræfter, at de midlertidige nedlukninger og den stærke indsats fra lokalsamfundene har haft en effekt, men vi er naturligvis ikke i mål før alle virksomheder kan holde åbent, siger han i pressemeddelelsen.

Ishøj er den sidste kommune af de fem kommuner, men her er lukningen foreløbigt forlænget frem til mandag 18. april. Begrundelsen er, at smitten fortsat er for høj i Ishøj, da antallet af smittetilfælde per uge er over 200 smittede per 100.000 indbyggere.

Et flertal i Folketinget blev i marts enige om en aftale, som giver mulighed for at lave lokale nedlukninger. Det er både på kommunalt niveau og helt nede på sogneniveau.

Ritzau