HOVEDSTADEN: Syge patienter i Region Hovedstaden venter for længe på at få at vide, om de fejler noget alvorligt. Derfor opretter regionen nu en såkaldt 'taskforce' for at afdække, hvad der kan gøres for at sikre hurtigere udredning af de syge borgere.
I sidste kvartal blev retten til udredning for sygdom inden for 30 dage kun overholdt for 51 pct. af nyhenviste somatiske patienter i Hovedstaden. Udredningsretten bliver overholdt for 81 pct. af patienterne på landsplan. Det viser nye tal fra Sundhedsdatastyrelsen.
Formålet med taskforcen er hurtigt at kunne dele erfaringer på tværs af hospitalerne om, hvad der skal til for at ændre udviklingen.
Der står 50 mio. kr. klar til at udvide antallet af undersøgelser og behandlinger permanent, samt afvikle flere forløb for de patienter, der venter nu og her i 2017. Ifølge regionen giver det forhåbentlig hospitalerne en hjælpende hånd til at komme i gang og få nedbragt de ventetider, der er på diverse afdelinger.
Inspiration fra andre regioner
Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) mener, at man skal kigge på, hvilke initiatver andre regioner har haft, og derved lære af det. Der er b.la. kigget på Region Syddanmark, hvor der arbejdes med garantiafdelinger.
Garantiafdelingerne får et udvidet ansvar for at levere ekstra undersøgelser og behandlinger, hvis andre afdelinger i regionen indenfor området ikke kan udrede deres patienter til tiden.
Garantiafdelingerne skal på den måde hjælpe til at få en bedre udnyttelse af kapaciteten i Region Hovedstaden, så flere patienter kan færdigudredes inden for de 30 dage, som loven foreskriver.
Manglende registreringer
En af årsagerne til den langsomme udredning af patienter skyldes ifølge regionen b.la. den nye elektroniske patientjournal Sundhedsplatformen.
Den medførte i maj måned på en række hospitaler en midlertidig nedgang i aktiviteten, hvilket kan ses i tallene. Det er dog imidlertid ikke hovedudfordringen, lyder det fra regionen.
- Region Hovedstaden har alt for længe kæmpet med at overholde retten til hurtig udredning, herunder korrekt registrering af forløbene. Et problem, der desværre også eksisterede før Sundhedsplatformen, siger Sophie Hæstorp Andersen.
Koncernledelsen følger antal registrerede udredningsforløb tæt i regionens driftsmålsstyring. Administrationen er aktuelt i gang med at revidere den regionale registreringsvejledning, for at den i højere grad kan understøtte hospitalernes arbejde med implementering af den nye registrering af udredningsretten.
sl
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.