Der mangler viden om, hvordan man lever op til fødevareregler, og hvordan man organiserer og bygger velfungerende fælleskøkkener. Det mener Lokale og Anlægsfonden og Nordea-fonden, der derfor har udviklet en vidensplatform og en håndbog om madfællesskaber i fritidslivet, oplyser fondene.
Håndbogen skal gøre madlavning og måltidsfællesskaber tilgængelige for alle i fritidslivet, blandt andet for de lokale forsamlingshuse, idrætshaller, kulturhuse og andre foreninger, der er organiseret i udelivet, og som gerne vil gøre fællesspisning og madlavning til en del af deres aktivitetsudbud.
- Fællesspisning har altid været centralt i foreningslivet, men vi oplever, at det breder sig fra primært at være en aktivitet i forsamlingshusene til også at poppe op som nøgleaktiviteter i faciliteter som kulturhuse og spejderhytter. Vi får ofte forespørgsler på, hvordan man etablerer fælleskøkkener, så frivillige kan lave mad sammen på lovlig og ordentlig vis, og det store frivillige engagement vil vi gerne imødekomme, siger Esben Danielsen, direktør i Lokale og Anlægsfonden.
eo
Læs håndbogen her
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.