DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

"Hjulle" hjælper små børn på hospitalet

KORT NYT21. APR 2021 12.45

MIDTJYLLAND: For børn under fire år med angst eller smerte kan det være svært at forstå det at være på hospitalet. På Aarhus Universitetshospital har man derfor fået udviklet "Hjulle", der skal støtte børn og kunne aflede opmærksomheden i svære situationer. Det er tre sygeplejersker fra afdelingen for Børn og Unge på hospitalet, der sammen med firmaet Doktor Universe har udviklet "Min hospitalsven Hjulle".

Hjulle er en ny måde at bruge teknologi til at støtte børn på hospitaler. Det er en iPad, der sidder på et stativ i en ramme, der ligner en dinosaurus, hvilket gør den genkendelig for børnene. iPad'en har to spil, der er udviklet til børn i alderen et til fire år, men der ses et potentiale i også at udvikle spil til ældre børn. Spillene anvender teknologier, så barnet kan spille uden at røre iPad'en, men spiller ved at lave blide bevægelser.

Test på 21 børn, der fx skulle have taget blodprøver, skiftet forbinding eller fjernet kateter, viste, at det ved 16 af børnene lykkedes at blive helt eller delvist afledt. Meningen er, at Hjulle skal kunne bruges på alle dele af hospitalet, hvor der kommer børn. Håbet for gruppen bag Hjulle er, at den også skal udbredes til andre hospitaler. Hjulle er nomineret til den internationale innovationspris "Publikumsprisen".

mh