SJÆLLAND: Med fritvalgsordning af mad har Nykøbing F. Sygehus på bare en måned halveret sit madspild til 17 pct. fra cirka det dobbelte, skriver Folketidende.
Det skyldes blandt andet, at der er investeret i større køleskabe, der har plads til at opbevare maden længere tid, hvis en patient fx. ikke er til stede under frokosten. Fritvalgsordningen går ud på, at patienterne selv kan vælge deres måltider, og det giver bedre muligheder for tilrettelæggelse af måltiderne.
Det frie valg er også en fordel for småtspisende patienter, der i højere grad får serveret retter, de har lyst til og dermed levner mindre.
ibs
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.