dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
DK Debat
For 62 millioner hjælp til ryge- og nikotinstop
Nikotinposer er stærkt vanedannende.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

For 62 millioner hjælp til ryge- og nikotinstop

En ny pulje giver kommunerne mulighed for at styrke deres ryge- og nikotinstoptilbud målrettet børn og unge.
6. FEB 2024 12.35

Koncentrationsbesvær, hovedpine og søvnløshed. Det er nogle af de symptomer, man kan opleve, hvis man forsøger at stoppe med at ryge eller bruge nikotinprodukter.

Det gør det svært at kvitte nikotinen, og derfor har mange børn og unge behov for professionel hjælp.  

Men i dag er der stor variation i ryge- og nikotinstoptilbuddene til børn og unge på tværs af kommunerne, og mange kommuner oplever, at det er svært at arbejde med nikotinafvænning til børn og unge.

Som led i en forebyggelsesplan besluttede et politisk flertal i november derfor at afsætte 62,1 millioner kr. til en fireårig udviklingspulje. Nu er det muligt for kommunerne at søge om del i midlerne.

Modeller til udbredelse

Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) siger:

- Vi giver kommunerne mulighed for at styrke deres ryge- og nikotinstoptilbud målrettet børn og unge, samtidig med at vi kan blive klogere på, hvilke konkrete tilbud der med fordel kan bredes ud til flere kommuner. 

Udviklingspuljen skal blandt andet bidrage til, at kommunerne får bedre kompetencer til at arbejde med nikotinafvænning målrettet børn og unge, og at tilbuddene tilpasses målgruppen. Derfor kan der søges om støtte til udvikling og afprøvning af stoptilbud i børn og unges nærmiljø; fx grundskoler, efterskoler, ungdomsuddannelser og foreninger.

Puljen skal samtidig bruges på at udvikle en eller flere modeller for kommunale ryge- og nikotinstoptilbud målrettet børn og unge, der kan sættes i drift i alle kommuner.

Læs mere om udviklingspuljen her.

dotn

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.