dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
DK Debat

Fire ansatte sigtet i sag om dødsfald på hospice

Odsherred Kommune mener, personalet har handlet egenrådigt uden at følge læges anvisninger.

ODSHERRED: Midt- og Vestsjællands Politi oplyser i sagen om et politianmeldt dødsfald på hospicet Lynghuset til TV2 Øst, at fire personer p.t. er sigtet efter lov om autorisation af sundhedspersonale.

I en bekymringshenvendelse, tv-stationen har fået aktindsigt i, skriver Odsherred Kommune, at "personalet har handlet egenrådigt, givet pårørende forkerte oplysninger og ikke fulgt retningslinjerne for journalføring." 

- Vi tog kontakt til Styrelsen for Patientsikkerhed og fik en sparring med dem. De anbefalede, vi lavede en bekymringshenvendelse, siger velfærdsdirektør Ulla Gramstrup.

Borgeren, der døde på Lynghuset efter tre døgns indlæggelse, var blevet henvist af sin egen læge, der havde beordret forsigtighed med medicinering. Personalet ringede ikke desto mindre til en vagtlæge, der udskrev mere medicin. Efter dødsfaldet gik borgerens egen læge til politiet, der forventer at skulle efterforske nogle måneder endnu.

Lynghuset lukkede midlertidigt i december efter ekstra sygdom blandt personalet og pres på grund af sagen, hvor byrådsmedlem Michael Kjeldgaard (S) offentligt gav de pårørende en undskyldning for kommunens dårlige håndtering af sagen. Komunens chefjurist forsøgte på et tidspunkt også at bremse en avisartikel om sagen. 

ka

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.