dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
DK Debat

Hospice uden leder får arbejdsmiljø-påbud

KORT NYT18. DEC 2023 11.24

ODSHERRED: Arbejdsmiljøet er så dårligt på hospice Lynghuset, at Odsherred Kommune har fået ordre om at rette op, oplyser sn.dk. En del af problemerne bunder i, at Lynghuset ikke har haft sin egen leder det sidste års tid efter en tidligere leder blev sagt op.

“Vi vurderer, at arbejdet med patienter på Lynghuset udsætter de ansatte for sundhedsmæssig risiko. Det forøger de ansattes risiko for at få stress og stressrelaterede sygdomme, som for eksempel angst, depression og hjertekarsygsomme og udbrændthed”, skriver Arbejdstilsynet i sit påbud.

Det er følelsesmæssige krav i arbejdet med alvorligt syge og døende patienter og deres pårørende, der knækker de 21 ansatte. De skal ifølge rapporten tage sig af for eksempel yngre døende kræftpatienter, som har små børn. De skal dagligt yde pleje og omsorg for både patienter og deres pårørende, som er i dyb sorg. Bare i ugen op til Arbejdstilsynets besøg havde der været seks dødsfald blandt patienterne.

ka

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.