dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
DK Debat

Odsherred:
Medarbejdere på hospice hjemsendt efter politianmeldelse

Borgers død har fået vedkommendes læge til at melde sagen til både politi og Styrelsen for Patientsikkerhed.
9. DEC 2023 13.02

ODSHERRED: Flere medarbejdere fra hospicet Lynghuset i Højby i Odsherred Kommune er blevet hjemsendt, efter at en læge har foretaget politianmeldelse i forbindelse med en borgers dødsfald på stedet, skriver TV2 Øst.

Det er Odsherred Kommune, som i en mail til TV2 Øst oplyser, at anmeldelsen drejer sig om et dødsfald på hospicet den 3. december 2023.

Her afgik en borger, som var blevet indlagt på Lynghuset den 30. november, ved døden. Efterfølgende rettede borgerens læge henvendelse til ledelsen på stedet.

Lægen har desuden anmeldt sagen til både politiet og til Styrelsen for Patientsikkerhed, skriver TV2 Øst. Kommunen oplyser til tv-stationen, at flere medarbejdere i forlængelse af dette er blevet fritaget for tjeneste og hjemsendt.

Det er ikke oplyst, hvad anmeldelsen nærmere går på - altså hvilken lov, som frygtes overtrådt.

Midt- og Vestsjællands Politi bekræfter over for Ritzau at have modtaget en anmeldelse vedrørende en sag på hospicet Lynghuset i Højby ved Odsherred i forbindelse med en borgers død.

- Vi kan bekræfte, at vi har modtaget en anmeldelse i sagen. Den er pt under efterforskning, og derfor har vi indtil videre ikke yderligere kommentarer, siger politiinspektør Brian Bang-Rasmussen i en mail.

/ritzau/

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.