dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
DK Debat
Det kommunale sygesikringssystem erstattes af nyt
I en gennemsnitlig uge er der ifølge Kombit omkring 2.800 personer i Danmark, der skifter læge. Kombit forventer derfor, at omkring 3.000 personer bliver berørte, når sygesikringssystemet lukker i ti dage. (Arkivfoto).
Foto: Jonas Skovbjerg Fogh/Ritzau Scanpix

Det kommunale sygesikringssystem erstattes af nyt

I november skal et nyt sygesikringssystem erstatte det gamle, som er blevet brugt de sidste 35 år. Store mængder data skal flyttes, og det påvirker borgere i ti dage.
16. NOV 2023 6.25

I ti dage i november vil det hverken være muligt at skifte læge eller bestille et nyt sundhedskort. Det skyldes, at et nyt sygesikringssystem skal erstatte det gamle. Det oplyser Kombit, som skal levere det nye system, i en pressemeddelelse.

Kombit er en dansk it-projektorganisation, der er ejet af KL.

- Den kommunale sygesikringsløsning, som vi slukker for i november, er i dag 35 år gammel. Derfor er vi glade for at kunne introducere borgerne for en tidssvarende løsning, siger forvaltnings- og teknologidirektør for Kombit Peter Lykke Egelund i en pressemeddelelse.

Det nye system vil ifølge ham være mere moderne. Der vil også være større fokus på brugervenligheden på telefonen.

- Alle danskerne er i kontakt med det kommunale sygesikringssystem, og derfor er det en vigtig løsning, siger Peter Lykke Egelund.

Data skal flyttes

Men overgangen til det nye system betyder, at det i perioden 17. november om aftenen til 28. november, hvor systemet åbner i løbet af dagen, ikke vil være muligt at foretage lægeskift, skifte sikringsgruppe eller bestille et nyt sundhedskort.

Derudover vil det ikke være muligt at melde flytning digitalt i tidsrummet 17. november klokken 18.00 til den 18. november klokken 12.00. Ifølge Peter Lykke Egelund er årsagen til den lange nedlukningsperiode den store mængde data, som skal flyttes.

- Der ligger et kæmpe arbejde i at flytte data om alle danskeres lægevalg og sygesikringsgrupper fra det gamle system til det nye og samtidig kontrollere, at alle data er flyttet korrekt, og ingen flytninger og lægevalg kommer i klemme, lyder det.

Derfor anbefaler Kombit, at man venter med at melde sin flytning til efter den 28. november eller melder flytning og derefter kontakter kommunen, når perioden er slut, så de kan skifte læge manuelt.

Hvert år bliver der udstedt omkring 1,9 millioner nye sundhedskort gennem den kommunale sygesikringsløsning.

I en gennemsnitlig uge er der ifølge Kombit omkring 2.800 personer i Danmark, der skifter læge. Derfor regner de med, at der på landsplan vil være omkring 3.000 personer, der bliver berørt af lukningen.


/ritzau/

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.