dknyt
dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Coronarestriktioner for entreprenør udskyder Nyt Hospital Bispebjerg med et år
Det nye hospital på Bispebjerg får en grøn ankomstplads, der byder besøgende velkommen. Illustrationer: ATI Project/Rizzani de Eccher

Coronarestriktioner for entreprenør udskyder Nyt Hospital Bispebjerg med et år

Byggeriet af Nyt Hospital Bispebjerg bliver ca. et år forsinket. Udskydelsen skyldes bl.a., at den italienske entreprenør har været ramt af restriktioner under coronaepidemien.

HOVEDSTADEN: Coronapandemien har testet personalet i det danske sundhedssystem hårdt, og nu er pandemien også skyld i en forsinkelse i byggeriet af det nye 77.500 kvm store akuthospital på Nyt Hospital Bispebjerg, oplyser Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

Pandemien har således sammen med et ophedet byggemarked ført til en forsinkelse af byggeriet på ca. et år. Dermed forventes første etape af byggeriet at stå klar i 2024, mens hele hospitalet er klar til indflytning i 2026. 

Udskydelsen skyldes, at den italienske entreprenør Rizzani de Eccher har været ramt af restriktioner under corona-epidemien. Det har betydet at koordineringen under designfasen var mere tidskrævende end forventet. Desuden forudser totalentreprenøren vanskeligheder med at skaffe tilstrækkelig med håndværkere.

- Vi må indse, at corona og et presset byggemarked har haft indflydelse på projektet. Vi har sammen med entreprenøren fastlagt en ny og mere realistisk tidsplan, så vi ved, hvad vi kan regne med, siger projektchef Lene Stevnhoved fra Region Hovedstadens Center for Ejendomme, der er ansvarlig for byggeriet.  

Nærmere analyser og dialog med entreprenøren skal fastlægge den endelige tidsplan, men udskydelsen forventes ikke at få store økonomiske konsekvenser for byggeriet, der har et samlet budget på 3,43 mia. kr. oplyser Region Hovedstaden.

amp