DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

189 nye smittetilfælde: Højeste antal siden april

Det seneste døgn er der registreret 189 nye smittede. Smittetallet er det højeste på et døgn siden 22. april.
6. SEP 2020 8.11
TEMA: Corona

Yderligere 189 personer er registreret smittet med corona. Det er det højeste antal på et døgn siden 22. april. Det viser tal fra Statens Serum Institut (SSI) lørdag.

- De stigende smittetal vil stige yderligere, hvis man ikke laver tiltag i mod smittespredningen, mener Lars Østergaard, der er ledende overlæge på Aarhus Universitetshospital i Skejby og professor på Aarhus Universitet om fredags corona smittetal.

Ifølge ham skal man lave tiltag mod smittespredning. Ikke fordi tallene er voldsomt alarmerende, men fordi de ikke skal blive det.

Jo hurtigere jo bedre

Lars Østergaard fremhæver det lokale udbrud i Aarhus Kommune, hvor der blev indført tiltag, og hvor smittetallet forholdsvist hurtigt faldt igen.

- Jo hurtigere man laver nogle tiltag, jo hurtigere kan man vende udviklingen, siger overlægen.

Aarhus Kommune indførte krav om mundbind i offentlig transport allerede 7. august, inden det blev et krav i hele landet.

Kommunen opfordrede også til hjemmearbejde og til at undgå offentlig transport i videst muligt omfang. Samtidig udskød man fremmødet for eleverne i gymnasier og andre ungdomsuddannelser.

Det seneste døgn er antallet af indlagte faldet med 2 til 16. Ud af de 16 indlagte befinder 3 sig på intensiv. De får alle sammen hjælp af en respirator til at trække vejret.

I alt 627 dødsfald

Lars Østergaard påpeger, at selvom smittetallet er højere nu, så er der ikke et stort problem med mange indlagte på de intensive afdelinger.

Siden fredag er yderligere 24.088 personer blevet testet for coronavirus. Dermed er det samlede antal testede personer nået op på 1.817.503. Det skal ses, i forhold til at der er blevet foretaget 2.647.496 prøver. Forskellen mellem tallene skyldes, at en person kan være blevet testet flere gange.

Der er ingen nye coronarelateret dødsfald. Der har været 627 coronarelaterede dødsfald i Danmark, siden virusset først blev påvist i landet i slutningen af februar.

I alt er der bekræftet 17.736 tilfælde af coronasmitte herhjemme. 15.671 tilfælde har overstået infektionen.

Ritzau