
Ventetiden på behandling i psykiatrien falder, fremgår det af regionernes årlige opgørelse. Men også antallet af ambulante besøg i psykiatrien - det vil sige konsultationer mellem patient og behandler - steg i 2014 kraftigt.
Hvor der i 2010 var 117.453 ambulante besøg i børne- og ungepsykiatrien, var der sidste år 176.695 besøg. En stigning på 50 pct. I voksenpsykiatrien var der i 2014 1.077.227 besøg, hvilket var en stigning på 46 pct. i forhold til i 2010.
Fortsat udfordringer
Det viser Danske Regioners årlige opgørelse over aktiviteten i psykiatrien i de fem regioner. Charlotte Fischer (R), formand for Danske Regioners Psykiatri- og Socialudvalg, siger:
- I regionerne har vi i flere år haft fokus på at hæve aktiviteten i psykiatrien, og vi er nået til et flot højt niveau. Vi har bragt psykiatrien ind på et rigtig godt spor, hvor vi hjælper rekordmange patienter. Det kan vi takke en meget engageret og dygtig personalegruppe for. Men der er fortsat udfordringer, både i forhold til at sikre høj kvalitet og hurtig behandling af det stigende antal psykisk syge.
Danske Regioners opgørelse viser desuden, at ventetiden på at komme i behandling - efter en patient er blevet henvist af egen læge - er blevet kortere. Eksempelvis ventede 1.307 voksne patienter i januar 2010 på behandling i mere end to måneder. I januar i år var det tal faldet til 299 patienter.
På børn- og ungeområdet er faldet endnu mere markant: I januar 2010 ventede 1.111 børn og unge længere end to måneder, mens det i januar 2015 blot var 10 børn og unge. I 2014 var der i alt 61.967 henvisninger til behandling i voksenpsykiatrien og 17.056 henvisninger til behandling i børne- og ungdomspsykiatrien.
Studér selv opgørelsen
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.