
GENTOFTE / GLADSAXE / RUDERSDAL: Gentofte, Gladsaxe og Rudersdal Kommune følger andre kommunale eksempler og indvier på mandag et fælles akutteam, som er etableret af et fælles frikommuneforsøg.
Teamet består af akutsygeplejersker, der kan rykke ud til borgerne og give behandling i eget hjem. Med akutteamet skal de tre kommuner samarbejde tættere med de praktiserende læger, akuttelefonen og hospitalerne om borgerens akutte sygdom.
- Den afgørende forskel i det nye akutteam er, at de praktiserende læger, regionen med akuttelefonen 1813 og kommunerne arbejder tættere sammen. Sygeplejerskerne i akutteamet har direkte kontakt til lægerne hos akuttelefonen, og på den måde kan de tit foretage behandlingen selv ude hos borgeren. Det er mere hensigtsmæssigt for borgeren, og samtidig sparer det kommuner og sundhedssystem for penge, der er brug for på andre sundhedsopgaver, siger Trine Græse (S), borgmester i Gladsaxe.
Koordineret sygepleje
AkutTeam, som teamet hedder, ligger centralt mellem de tre kommuner på seniorcenteret Møllegården i Gladsaxe. Teamet har allerede nu været i gang med de udkørende opgaver siden april.
Ifølge regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) sikrer samarbejdet en mere koordineret sygepleje for borgeren, således at kommunerne kan undgå indlæggelser, hvis det ikke er nødvendigt:
- Ingen ønsker at bruge tiden i en travl akutmodtagelse, hvis behandlingen kan foregå i eget hjem. Og det opnår vi kun, hvis vi bliver bedre til at arbejde på tværs af sektorer. Vi skal som kommuner, region og praktiserende læger sammen arbejde for et mere menneskeligt sundhedsvæsen, hvor borgeren oplever et trygt behandlingsforløb, siger hun.
Tilsvarende siger borgmester i Rudersdal Jens Ive (V), at det nu er muligt med akutteamet af sygeplejersker:
- Vi ved, at det tit er en anstrengende oplevelse for borgeren at komme på hospitalet, især hvis det blot handler om at få lagt et katheter eller taget en blodprøve, som kan klares hjemme. Vi tror på, at borgeren har det bedst, hvis behandlingen sker i eget hjem - i samråd med pårørende og hjemmesygeplejersken, der kender borgeren allerede, siger han.
Ifølge Sundhedsstyrelsens kvalitetsstandard skal alle kommuner fra 2018 varetage akutte sygeplejeopgaver, og nogle kommuner som fx Gentofte har indtil nu løftet opgaven selv.
eo
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.