
SYDDANMARK: Lægevagten er forbeholdt patienter med akut opstået eller forværret sygdom, som ikke kan vente, til egen læge åbner. Alligevel oplever lægevagten i Region Syddanmark over 1.000 opkald om ugen, som ikke kræver akut hjælp.
Det viser en ny undersøgelse fra Region Syddanmark.
Mere præcist registrerede vagtlægerne i PLO-Syddanmarks lægevagt og Natlægevagt Syd over syv dage i maj alle opkald til lægevagten. Lægevagterne registrerede i alt 10.921 opkald, hvoraf 12,4 pct. blev registreret som opkald, der burde vente, til egen læge åbner. Og det skaber ventetid for dem, som har brug for lægevagtens hjælp.
Derfor lancerer Region Syddanmark i samarbejde med PLO-Syddanmark en ny kampagne, der skal minde syddanskerne om at bruge lægevagten med omtanke.
Formand for udvalget for det nære sundhedsvæsen Pernelle Jensen (V) understreger, at kampagnen ikke skal afskrække folk fra at bruge lægevagten, men blot minde folk om at overveje, om opkaldet er akut eller kan vente:
- Lægevagten vil rigtig gerne hjælpe, når du pludselig bliver syg eller får det værre og ikke er tryg ved at vente, indtil din egen læge åbner. Det er i virkeligheden det, det handler om. Er du utryg ved tanken om at skulle vente, så skal du kontakte lægevagten. Men kan det vente, så skal man kontakte sin egen læge og i stedet lade akut syge komme til hos lægevagten, siger hun.
ap
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.