dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
doi

Syddanmark vil se på misvisende lægetitler

Flere danske medicinstuderende og udenlandske medarbejdere uden dansk autorisation har båret navneskilte med titlen 'lægevikar'
26. MAJ 2016 6.21

SYDDANMARK: Nu gennemgår Region Syddanmark navneskilte og titler for alle de læger, som er rekrutteret fra udlandet. Det sker for at opklare, om medarbejdere uden autorisation i Danmark har titel af læge, skriver TV Syd.

Gennemgangen kommer, efter at det er blevet afsløret, at medarbejdere i årevis har haft forkerte titler. Blandt andet har danske medicinstuderende og udenlandske medarbejdere uden dansk autorisation båret navneskilte med titlen 'lægevikar'.

- Vi vil sikre os, at tingene er i orden. Intet tyder på, at der har været problemer med det arbejde, de har udført. Men vi er ved at undersøge titlerne, så vi gør tingene rigtigt, siger regionsdirektør Jane Kraglund til TV Syd.

Styrelsen vil stramme op
Allerede i 2009 forbød Sundhedsstyrelsen, at man kalder sig 'lægevikar', hvis man ikke har dansk autorisation. Sagen er nu endt på sundhedsminister Sophie Løhdes (V) bord, og Styrelsen for Patientsikkerhed er på vej med skærpede regler.

- Hvis man skal opretholde tilliden til vores sundhedsvæsen, så er man nødt til at vide, hvem der er hvem på sygehuset. Og om udsagn og rådgivning kommer fra en læge eller ikke-læge. Ellers falder tilliden til hele systemet, siger ledende embedslæge Henrik L. Hansen.

Formanden for regionens psykiatriudvalg, Thies Mathiasen (DF), er enig og hilser opstramningen velkommen. Det samme gør et andet medlem af udvalget, Ida Damborg (SF).

Patienten har krav på information
Patienter har ret til at vide, hvem der behandler dem. Denne ret fremgår af Sundhedsstyrelsens bekendtgørelse om informeret samtykke.

Bekendtgørelsen siger, at patienten kan sige ja eller nej til den behandling, som en medarbejder anbefaler.

Samtykket skal ifølge regler ske 'på baggrund af fyldestgørende information fra sundhedspersonens side'. Det omfatter også, om medarbejderen har autorisation i Danmark eller ej.

dc

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dk-sundhed.dk/artikel/syddanmark-vil-se-paa-misvisende-laegetitler

GDPR