dknyt
dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Sundhedschef siger op for at blive sosu-elev
Peter Borup Sørensen vil ned i tid og ud i virkeligheden.
Foto: Viborg Kommune

Sundhedschef siger op for at blive sosu-elev

Lange arbejdsdage ved skrivebordet skal afløses af meningsfuld pleje og omsorg.
14. JUN 2021 9.20

VIBORG / LEMVIG: Sundhedschefen i Viborg, Peter Borup Sørensen, har truffet et usædvanligt karrierevalg: Han har sagt sit job op til fordel for en stilling som sosu-elev i Lemvig.

- Efter at have rundet de 60 år har jeg mærket, at det er det, jeg ønsker at bruge resten af mit arbejdsliv på. At være tæt på og hjælpe de mennesker der har behov for god og værdig pleje og omsorg. Det glæder jeg mig rigtig meget til, skriver han i et opslag på LinkedIn, som har affødt et væld af likes og anerkendende kommentarer.

Over for TV Midtvest uddyber Peter Borup Sørensen, at hans valg både handler om at få sin arbejdstid ned på 37 timer, så der bliver mere tid til familie og interesser og at komme mere ud i virkeligheden.

- Når jeg sidder på rådhuset, sidder jeg og taler og skriver om virkeligheden. Det bliver en helt anden fornemmelse, når jeg står ude i den. Jeg har brug for at se, der sker en forskel her og nu og ikke først om to til tre år, fordi jeg har skrevet en rapport inde på rådhuset, siger han.

Signalværdi

Peter Borup Sørensen er glad for den positive opmærksomhed i forhold til sosu-faget, som hans valg har affødt, uddyber han over for Viborg Stifts Folkeblad.

Han er spændt på at opleve på egen krop, om forholdene i ældreplejen giver tid og mulighed for at yde den gode pleje til de ældre. Men han håber, at han kan gøre en forskel.

- Jeg mener også, at der er en signalværdi over for mange andre chefer, som slider med lange arbejdsuger bag skrivebordene, om at mærke efter i maven, om man ønsker at blive ved med det, eller om man kunne finde på noget andet, siger han.

Peter Borup Sørensen har tidligere været byrådsmedlem i Vejle for først SF og siden Socialdemokratiet,  før han i 2014 flyttede nordpå med sin hustru, der havde fået job som direktør for Kystdirektoratet i Lemvig.