Når folkeskolereformen træder i kraft, skal 96 pct af eleverne i folkeskolen modtage almindelig undervisning efter 2015. Det betyder, at 10.000 specialbørn skal inkluderes i den almene folkeskole. En del af disse børn får dagligt medicin for at kunne koncentrere sig i længere tid ad gangen samt være mere rolige, dvs. ikke så hyperaktive. Og håndteringen af denne medicin vækker nu bekymring hos både Danmarks Lærerforening og Skolelederforeningen.
- Det lyder ikke særligt forsvarligt. Vores anbefaling har været at skolelederne går ind og laver nogle retningslinjer om, hvordan skal det her medicin opbevares forsvarligt, atså et aflåst sted, siger Evy Stockholm, konsulent i Danmarks Lærerforening til DR Nyheder.
- Hvis det er medicin, som er stærk, og man kan risikere at finde 10 piller i en skoletaske, som kan være en meget stærk dosis, så synes jeg, det er dybt problematisk. Skolerne bør have en medicinpolitik, lyder det fra formand for Skolelederforeningen Anders Balle.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.