dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
doi

Regionsformand: Sundhedsstyrelsen løber fra aftale

Region Sjælland mener, at Sundhedsstyrelsen løber fra løfte om behandling af blodpropper, som vil redde liv
24. SEP 2014 15.25

SJÆLLAND: Sundhedsstyrelsen løber fra en klokkeklar aftale om at tillade behandling af store blodpropper på Roskilde Sygehus. Det siger formanden for Region Sjælland, Jens Stenbæk (V), efter, at Sundhedsstyrelsen har meldt ud, at der ikke er givet nogen tilladelse til at udføre såkaldt akutte ballonudvidelse i Roskilde.

Parterne er vildt uenige om indholdet af et møde mandag, hvor regionsformændene Sophie Hæstorp Andersen (S) og Jens Stenbæk drøftede sagen med administrerende direktør i Sundhedsstyrelsen, Else Smith.

Ifølge Sundhedsstyrelsen blev der ikke givet tilladelse til at iværksætte en glidende start på akutte ballonudvidelser i Roskilde.

- Mødet var et orienteringsmøde i forbindelse med, at Sundhedsstyrelsen har indkaldt repræsentanter fra de to regioner til et møde i oktober, hvor deres ønske om et fortsat udbygget samarbejde i Østdanmark kan drøftes. Sundhedsstyrelsen har ikke godkendt, at Roskilde Sygehus kan udføre akut ballonudvidelse, lyder det i et skriftlig svar fra Else Smith.

- Det er helt uforståeligt at Sundhedsstyrelsen efter mødet er vendt 180 grader. Jeg fik allerede i august af Else Smith en generel accept af, at vi kunne gå i gang med at udvide behandlingen af akutte blodpropper. På mødet mandag blev tilsagnet gentaget, det er alle andre deltagere i mødt enige om, siger Stenbæk.

Regionen fortsætter med ballonudvidelser
Region Sjælland har derfor tænkt sig at fortsætte med gradvist at igangsætte behandlingen i Roskilde.

I dag køres alle akutte patienter ind til Rigshospitalet.

- I dag er det kun 47 pct. af de sjællandske patienter, der behandles indenfor den anbefalede tid på højst to timer. Ved at behandle i Roskilde sparer vi i snit 37 minutter per blodprop, siger Jens Stenbæk.

- Dermed forventer vi at redde fem til ti liv årligt. Men derudover er det meget vigtigt for at begrænse mén efter en stor blodprop, at behandlingen sker så hurtigt som muligt.

Region Sjælland laver i forvejen 1000 planlagte ballonudvidelser årligt.

Det har ikke været muligt at tale med administrerende direktør Else Smith.

 

Ritzau

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dk-sundhed.dk/artikel/regionsformand-sundhedsstyrelsen-loeber-fra-aftale

GDPR