DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Regionsdirektør skifter til departementschef
Svend Særkjær vender tilbage til Sundhedsministeriet, nu som departementschef.
Foto: Region Hovedstaden

Regionsdirektør skifter til departementschef

Svend Særkjær rykker fra Hovedstaden til Sundheds- og Ældreministeriet.
5. JAN 2021 9.59

HOVEDSTADEN: Sundheds- og Ældreministeriet henter Hovedstadens regionsdirektør Svend Særkjær som departementschef, oplyser regionen. I ministeriet afløser han departementschef Per Okkels, der går på pension 15. januar.

Svend Særkjær var i forvejen vurderet blandt favoritterne til departementschefstillingen. Foruden i Hovedstaden gennem de seneste to år har han i fire år været regionsdirektør i Nordjylland og varetog før da gennem et årti forskellige lederstillinger i det daværende Sundhedsministerium.

Han får pæne ord med på vejen fra regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S), der fremhæver hans evne til samarbejde og til at skabe ro til at fokusere. Også Sophie Hæstorp Andersen er på vej væk fra regionen med det mål at bliver københavnsk overborgmester, så Hovedstaden vil efter KV21 få nye topfigurer både i det politiske og i det administrative.

Indtil da fortsætter Region Hovedstadens koncernledelse med koncerndirektør Jens Gordon Clausen og lægefaglig koncerndirektør Dorthe Crüger i spidsen. Jens Gordon Clausen er konstitueret som regionsdirektør, mens stillingen opslås.

mk