
Danske Regioner vil gøre op med de store forskelle, der hidtil har været i ventetiden i skadestuerne fra region til region. Det skal blandt andet ske ved at styrke informationen til patienterne.
- Rigtig mange patienter venter selv eller med et barn i to-fire-seks timer på at blive behandlet. Om det så kun er et sår eller en brækket arm, så er det ikke tilfredsstillende med så lang ventetid, siger Danske Regioners næstformand Ulla Astman (S).
- Der er også uhensigtsmæssige forskelle fra region til region, som gør det svært at sammenligne. Vi har ikke noget imod at stå på mål for vores service. Men det kræver, at der skabes et fælles grundlag.
Undersøgelser viser, at mere end otte ud af ti patienter på skadestuen mener, at de ikke får besked om, hvornår de kan regne med at blive undersøgt, og 'det går jo ikke', siger Ulla Astman. Fremover skal alle fem regioner derfor via en fælles app eller via telefonen informere patienterne om, hvornår de skal møde op og kan forvente hjælp på skadestuen.
Samtidig vil regionerne forkorte ventetiden ved at lave to spor på skadestuen. Ét for de alvorligt tilskadekomne, der skal have behandling straks, og et andet spor for de mange med mindre alvorlige lidelser.
Det skal sikre, at de mindre alvorlige skader ikke gang på gang overhales af patienter med alvorlige skader.
Ritzau
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.