HOVEDSTADEN: Politikerne i Region Hovedstaden ønsker at etablere et regionalt hjertecenter – Hjertecenter Hovedstaden – hvor al invasiv behandling af hjertesygdomme, fx pacemakerbehandling, behandling af kransåreforkalkning og hjerterytmeforstyrrelser samles på Gentofte Hospital, oplyser regionen.
- Her skal patienter behandles, når hjertet “løber løbsk”, som kan behandles med overbrænding af hjertevæv, og når hjertet slår langsomt, som kræver pacemaker eller en indopereret hjertestarter. Det er områder, hvor der kommer flere og flere patienter, siger formand for Sundhedsudvalget Christoffer Buster Reinhardt (K).
Rigshospitalet og Gentofte Hospital har stor ekspertise i specialiserede operationer i og omkring hjertet. Regionen ønsker at samle behandlingerne i et center organisatorisk forankret på Rigshospitalet, hvor der er en enhed på Rigshospitalet og en enhed på Gentofte Hospital. Samlet set vil ændringerne for Gentofte Hospital betyde, at der årligt kommer flere patienter til Gentofte.
Akutpatienter deles
Et andet ændringsforslag til hospitalsplan 2025 er en deling af de akutte patienter. Dem, der potentiel er alvorligt syge og måske skal indlægges, skal på akuthospitalet i Herlev, mens voksne og børn, der er kommet til skade eller blevet syge uden for egen læges åbningstid, skal på Akutklinikken i Gentofte.
- Ved at samle en høj faglig ekspertise på Herlev er der mulighed for hurtigt at få en diagnose og blive behandlet for alle sygdomme døgnet rundt. Til gengæld vil borgere, der har brug for behandling for noget mindre alvorligt, formentlig opleve kortere ventetid på Gentofte, fordi de ikke skal stå i kø med det mere alvorlige, siger regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S).
Ændringsforslagene til hospitalsplan 2025 behandles 7. maj i Forretningsudvalget og sendes i høring i maj-juni, inden vedtagelse i regionsrådet.
2030-planen
Også hospitalsplanen 2030 skal sættes i gang, siger 2. næstformand i Region Hovedstaden Thomas Rehden (R).
- Vi er enige om, at nogle ændringer ikke skal afvente den nye hospitalsplan 2030. Vi skal hurtigst muligt opnå de forbedringer for sammenhængen, effektiviteten og kvaliteten, ændringerne skal bidrage til, siger han og nævner det stigende problem med at rekruttere akutpersonale til Gentofte. Det betyder, at det hver dag er nødvendigt at flytte fire-seks svært syge patienter med ambulance fra Gentofte til Herlev.
I plan 2030 er partierne i aftalen også enige om, at Gentofte Hospital fortsat skal styrkes som regionens udviklingshospital for planlagt kirurgisk og medicinsk behandling. Bl.a. ønskes etablering af et Center for Elektiv Ortopædkirurgi i Gentofte. Her skal fokus være på ikke at operere unødigt i bevægeapparatet, ligesom der skal fokuseres på træning både før og efter en eventuel operation.
I forbindelse med hospitalsplan 2030 vil politikerne endvidere have øje for patienter med neurologiske sygdomme, som også skal kunne behandles på Amager og Hvidovre hospitaler.
Den politiske aftale om hospitalsplanerne er lavet mellem Socialdemokratiet, De Konservative, Enhedslisten, De Radikale, Socialistisk Folkeparti, Venstre, Nye Borgerlige, Dansk Folkeparti, Moderaterne. Løsgænger Anne Ehrenreich har tilsluttet sig.
Se aftalen via regionens hjemmeside her.
cwa
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.